Domoszlói Római Katolikus TemplomMűvelődési HázPolgármesteri Hivatal
Ma 2020. augusztus 9. , Emőd napja van, holnap Lörinc napja lesz.

Hírek

Új pingpongasztalt kapott a III. András Általános Iskola

2011-10-04

2011. szeptember 29-én egy új Butterfly pingpongasztalt, 144 db pingponglabdát és 4 db pingpongütőt kapott az iskolánk. Ez nagy elismerése az asztalitenisz sportágban az utánpótlás területén Domoszlón végzett eddigi eredményes munkánknak. A jövőben is megteremtjük a lehetőségét annak, hogy minél több gyermek megkedvelje ezt a napjainkban kicsit talán méltatlanul háttérbe szorított sportágat, és reméljük, a következő években újabb tehetségek kerülnek ki szülőfalunkból.

A részletekről Petővári Attila, a Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke számolt be a szövetség honlapján ( www.hmatsz.wordpress.com ), az alábbiakban közöljük az ő írását.

"A Magyar Asztalitenisz Szövetség a sportág népszerűsítése érdekében száz pingpongasztalt, illetve hozzá tartozó felszerelést (labdákat, ütőket) ajánlott fel általános iskolák részére. A Heves Megyei Asztalitenisz Szövetség javaslatára szűkebb hazánkban négy oktatási intézmény: a domoszlói III. András Általános Iskola, az egri Eszterházy Károly Gyakorló Általános Iskola, Középiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a vámosgyörki Visontai Kovách László Általános Iskola, illetve a visontai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola diákjainak nyílik lehetősége a jövőben, hogy korszerű körülmények között üthessék a kaucsuklabdát. A kezdeményezés szervezői remélik, hogy az egészséges életmódra nevelés mellett az egyesületekkel való együttműködés hatására sikerül szélesíteni az asztalitenisz hazai utánpótlás-bázisát is, így a versenysport is újabb tehetségekkel, leendő klasszisjátékosokkal gazdagodhat."

A száz pingpongasztal és a hozzá tartozó felszerelések megvásárlásához szükséges támogatás megszerzésére a Sport XXI Utánpótlás-nevelési Program keretében nyílt lehetőség.

Köszönjük a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek és Pákh Imre elnök úrnak, hogy a mi iskolánk lett az egyik kiválasztott, és ezáltal egy újabb sporteszközzel gazdagodhattunk.

Köszönjük Petővári Attila elnök úrnak a pingpongasztal iskolánkba történő eljutása során tanúsított fáradhatatlan segítségét.

 

 

« vissza a többi hírhez
Iratkozzon fel hírlevelünkre, adja meg az email címét!
 

Bemutatkozás | Polgármesteri Hivatal | Önkormányzat | Programok | Hírek | Közérdekű címek
2011-2020 © Domoszló Község Önkormányzatának hivatalos oldala