Polgármesteri HivatalDomoszlói Római Katolikus TemplomMűvelődési Ház
Ma 2020. augusztus 9. , Emőd napja van, holnap Lörinc napja lesz.

Hírek

Nemzetgazdasági szempontból kiemelet jelentőségű a szennyvízberuházásunk

2013-02-13

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű a szennyvíz-beruházásunk!
A Kormány a 29/2013.(II.12.) rendeletével, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a domoszlói szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházással összefüggő közigazgatási és hatósági ügyeket is, így lényegesen rövidülnek az ügyintézési idők.
A Kormány 29/2013. (II. 12.) Korm. rendelete a szennyvíz-elvezetési és –tisztítási beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról.
A Kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 12. § (5) bekezdés a) és b) pontjában, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 174/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. Cikk
(1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
1. §
(1) A Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja az 1. mellékletben felsorolt projektekhez kapcsolódó, a 2. mellékletben nevesített közigazgatási hatósági ügyeket.
(2) A Kormány az (1) bekezdés szerinti közigazgatási hatósági ügyben eljáró
a) első fokú hatóságként azt a hatóságot jelöli ki, amely az adott ügyfajtára vonatkozó külön jogszabály szerint elsőfokú hatóságként jár el,
b) első fokú szakhatóságként azt a hatóságot jelöli ki, amely az adott ügyfajtára vonatkozó külön jogszabály szerint elsőfokú szakhatóságként jár el.
 
(3) A Kormány az (1) bekezdés szerinti közigazgatási hatósági ügyben eljáró
a) másodfokú hatóságként azt a hatóságot jelöli ki, amely az adott ügyfajtára vonatkozó külön jogszabály szerint másodfokú hatóságként jár el,
b) másodfokú szakhatóságként azt a hatóságot jelöli ki, amely az adott ügyfajtára vonatkozó külön jogszabály szerint másodfokú szakhatóságként jár el.
 
2. § Az 1. § (1) bekezdése szerinti közigazgatási hatósági ügyekben
a) a döntést 30 napon belül meg kell hozni, a szakhatóságok tekintetében a szakhatósági állásfoglalás kibocsátásának határideje 10 nap,
b) hozott döntés fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható,
c) a döntések kézbesítése – az eljárás során a személyesen az ügyfélnek szóló végzések kivételével hirdetményi úton történik. A döntés kézbesítésének napja a hirdetmény kifüggesztését követő ötödik nap.
 
3. §Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
4. § E rendelet rendelkezéseit a 2. § a) pont kivételével a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
Orbán Viktor s. k., miniszterelnök
 
« vissza a többi hírhez
Iratkozzon fel hírlevelünkre, adja meg az email címét!
 

Bemutatkozás | Polgármesteri Hivatal | Önkormányzat | Programok | Hírek | Közérdekű címek
2011-2020 © Domoszló Község Önkormányzatának hivatalos oldala