Domoszlói Római Katolikus TemplomPolgármesteri HivatalMűvelődési Ház
Ma 2020. augusztus 9. , Emőd napja van, holnap Lörinc napja lesz.

Hírek

Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő - Budaörs, 2011.02.19-20.

2011-02-21

2011. február 19-20-án Budaörsön rendezték az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyre 42 leány és 42 fiú versenyző jutott be.
Minden megyéből 2 leány és 2 fiú (a megyei döntők első két helyezettjei), illetve Budapestről 4 leány és 4 fiú vett részt a versenyen, összesen 84 általános iskolás tanuló részvételével zajlott a kétnapos verseny.
Heves megyét két domoszlói kislány, Molnár Lili (1996.) és Köles Noémi (2000.), illetve két egri fiú, Zakar Patrik (2000.) és Bacsa Kristóf (2000.) képviselte.
A verseny résztvevői között olyan fiatal tehetségeket is láthattunk, akik a felnőtt bajnokságokban is megállnák a helyüket.
Heves megye delegálta az egyik legfiatalabb gyermekekből álló csapatot, egy 14 éves és három 10 és fél éves tanuló állt az asztalokhoz.

A szombaton rendezett csapatversenyen az első mérkőzést szoros küzdelemben 3:1 arányban elvesztettük, majd a vigaszverseny következett, ahol 2:2-es mérkőzésarány és 4:4-es játszmaarány után csupán a szettekben elért pontok különbsége döntött a továbbjutásról, amely sajnos az ellenfélnek kedvezett. Ez az eredmény azért is nagyon figyelemre méltó, mert az ellenfél csapata 2-3 évvel idősebb játékosokból állt, mint a mi csapatunk tagjai.

Vasárnap az egyéni versenyszámokban mérették meg magukat a fiatal tehetségek, amelyben 14 db 3-as csoportban kezdődtek a küzdelmek a leányoknál és a fiúknál egyaránt. Molnár Lili 2. helyen továbbjutott a főtáblára, ahol már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a küzdelmek, és a sorsolásnál nagyon nehéz ellenfelet kapott, így az ország legjobb 28 leány versenyzője közé jutás után nem került be a legjobb 16 közé. Ehhez a teljesítményhez gratulálunk Lilinek, nagyon nagy eredmény ez annak fényében, hogy milyen erős mezőnyben érte ezt el.
Köles Noémi már a csoportmérkőzéseken két jóval idősebb versenyzővel került egy csoportba, így nem jutott tovább. Meg kell jegyeznünk, hogy ezen a Diákolimpián három korcsoport összevonva versenyzett (II., III. és IV. korcsoport), Noémi a legkisebbek közé tartozik, és a legnagyobbak közül kapott ellenfeleket. Ennek ismeretében nagyszerű volt, ahogyan megállta a helyét, és szettet is nyert az egyik nála jóval idősebb versenyzőtől.

A két egri fiú is nagyszerűen szerepelt, gratulálunk nekik, volt olyan mérkőzésük, amelyen két poénon múlt a győzelem. A két fiú szintén a II-es, legfiatalabb korosztályba tartozik, és rendre jóval idősebb versenyzőkkel kellett megküzdeniük.

Reméljük, a 2012. és 2013. évi Diákolimpián már ez a fiatal korosztály nagyobb rutinnal fog asztalhoz állni. Három év múlva pedig mi leszünk a legnagyobbak, akkor az esélyeink jóval kedvezőbbek lesznek

Még egyszer gratulálunk mind a négy versenyzőnek, hogy az ország 84 legjobb gyermek aszaliteniszezője között szerepelt, és méltón képviselte Heves megyét illetve Domoszlót és Egert.
Molnár Lilinek külön gratulálunk, hogy a legjobb 28 közé jutott a lányok között ebben a nagyon nehéz mezőnyben.


Köles Károly
Domoszló SK Asztalitenisz Szakosztály vezető

 

 

 

« vissza a többi hírhez
Iratkozzon fel hírlevelünkre, adja meg az email címét!
 

Bemutatkozás | Polgármesteri Hivatal | Önkormányzat | Programok | Hírek | Közérdekű címek
2011-2020 © Domoszló Község Önkormányzatának hivatalos oldala